Nieuws

6 Hercules judoka’s geselecteerd voor eind toernooi binnen 1 jaar - Wethouder Frische steunt judo talenten in EK en WK aspiraties

13 juni 2016
www.jchercules.nl
Binnen 1 jaar tijd wist de club uit het Midden Limburgse Pey – Echt maar liefst 6 leden in een nationale selectie af te leveren voor een Europees of Wereldkampioenschap -18 / -21 jaar. Dat de Hercules dojo een centrale ligging heeft blijkt wel uit de diversiteit van deze judoka’s uit de Euregio, uniek is dat er ook een Duitser en een Belg opgenomen zijn voor deze toernooien.
 

In juli 2015 was het Job Hanssen uit Echt die Nederland vertegenwoordigde op het Europees Kampioenschap -18 jaar -50 kg  in Sofia te Bulgarije, Lex Janssen uit Roosteren haalde in september 2015 in Oberwart, Oostenrijk, op het Europees kampioenschap -21 jaar -100 kg een 7e plaats, op de Wereld kampioenschappen in oktober te Abu Dahbi was hij er ook bij!
 
Dit jaar 2016 zijn voor de Europese Kampioenschappen in Finland -18 jaar maar liefst 4 leden geselecteerd voor de Nationale selectie.
 
De enige dame in dit gezelschap is de 15 jarige Sarah Wolff uit Wittem die Nederland daar gaat vertegenwoordigen in de klasse -63 kg. Ze won eerder goud op het meetmoment in het Duitse Erfurt en werd 5e in Italië.
 
Pieter Vandijck wist bij de -15 jaar al eens een Nederlandse titel te winnen, maar Pieter woont in Meeuwen Gruitrode, de Belgische kampioen traint 2-3 keer in week met de Hercules ploeg, en gaat het voor Belgie doen in de klasse -81 kg in Finland. Hij haalde dit seizoen 3x een 5e plaats, in Italië, Kroatië en Portugal.
 
Ook de 17 jarige Jonas Putz uit het Duitse Stolberg heeft al eens een Nederlandse titel gewonnen -15 jaar, Jonas weegt nu 127 kg en gaat voor Duitsland proberen een medaille te winnen in Finland +100 kg, Jonas won eerder brons in Teplice en Berlijn.
 
Ivo Verhorstert, ook pas 15 jaar uit Venlo, wist brons te winnen in Italië, maar de concurrentie was ook sterk, Ivo is door de judobond aangewezen als reserve in de klasse -55 kg.
 
Wethouder Frische kwam maandag avond even eens kijken of er ook hard doorgewerkt werd…nou hij begon al te zweten toen hij ze aan de gang zag. De wethouder constateerde het Euregionale karakter van de training en onderstreepte het belang voor de vorming van een Regionaal Trainings Centrum op het smalste stukje Nederland. Vervolgens wenste hij de talenten veel sportief succes !
 

 
www.jchercules.nl
Op het Europees judokampioenschap -21 jaar in Vantaa, Finland wist de 18 jarige Hercules judoka Ivo Verhorstert uit Venlo zich tot de… Meer >
 
www.jchercules.nl
Vrijdag 28- juni wist de 17 jarige Trevianum student Mo van Dun uit Heerlen op de Europese Judokampioenschappen -18 jaar een 3e plek te… Meer >
 
www.jchercules.nl
Zaterdag 15-6 werden in de Jan Massinkhal te Nijmegen de Nederlandse judokampioenschappen Teams -12 en -15 jaar gehouden. In het… Meer >
 
www.jchercules.nl
Zondag 16 juni 2019 was in de Jo Gerrishal in Roermond weer de kans om een hogere dangraad te behalen. JC Hercules had 3 deelnemers. En… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
15-02-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven