Nieuws

Judoclub Hercules wint Spaarne wisseltrofee -18 jaar - Team -12 jaar wint zilver in Haarlem

19 september 2016
In Haarlem gaat in September altijd het wedstrijd seizoen van start met een groot teamtoernooi in de leeftijdsklasse -18 jaar was het nu de 43e editie, de club uit Pey, doet al een jaar of 15 hieraan mee!
 

Het is een van de sterkste teamtoernooien in Nederland in deze leeftijdsklasse, en uit alle windstreken en landsdelen zijn clubs of trainingscentra aanwezig met samenstelde teams om te winnen, of zoveel mogelijk judominuten te draaien voor het seizoen goed te starten. Uit Limburg was Hercules met 4 teams aanwezig, 2x dames en 2x heren, in allebei de klassen 1 team voor echt te winnen, en 1 team voor “ontwikkeling/ervaring”. Bij de dames werd i.v.m. ziekte de opstelling een beetje aangepast, en ging Danique Janssen voor deze gelegenheid een gewicht hoger de klasse -57 in, daardoor kreeg Suraya Peters (JC Helden) de kans om direct in het eerste team haar debuut te maken. De eerste 4 ontmoetingen werden gewonnen van JC Berlicum, Topsport Noord-Oost, Haaglanden en Ben Rietdijk Sport. In de halve finale ging het met een klein verschil fout tegen sportschool Essink uit Eindhoven. De meiden herstelde goed en haalde vervolgens het brons binnen tegen Topsport Noord-Oost. Er waren in totaal 10 deelnemende teams, er werd 6x gevochten, dus lekker veel potten en een goed resultaat. Het Team bestond uit Bo Goedhart -48 kg, Suraya Peeters -52 kg, Danique Janssen -57 kg, Natalie Mackert -63 kg en Jule Elsdorf +63 kg , Danique Janssen wist als enige in het team alle partijen te winnen!
 
Heren -18
 
Dit team was groter bestond uit Bono Kersten -42 kg, Mik Dohmen -46 kg, Maarten van Limbourg (JC Bunde) -50 kg, Ivo Verhorstert -55 kg, Job Hanssen -60 kg, Bastiaan Reynen -66 kg, Jeffrey Geeraets -73 kg, Bernd Ihrlich -81 kg en Jonas Putz +81 kg dus 9 personen met opeenvolgend gewicht! In totaal waren 16 teams aanwezig. De eerste wedstrijd was direct vuurwerk tegen organiserende thuisploeg Kenamju en werd in een beladen wedstrijd met 5-4 gewonnen… Dit zou de kleinste overwinning zijn voor de rest van de dag…. Daarna werd Stichting Top judo Nijmegen verslagen met 6-3, Ben Rietdijk sport uit Velsenbroek verloor met 7-2 en in de halve finale werd de gevreesde concurrent Topsport Noord-Oost verslagen met 6-3. In de finale tegen Haaglanden ging het helemaal los en werd het een ruime 7-2 overwinning….YES.., de eerste keer zolang Hercules meedoet hebben we de titel!! In het herenteam waren 3 judoka’s met enkel winstpartijen, Ivo Verhorstert, Job Hanssen en Jonas Putz.
 
Door dit resultaat van beide teams samen werd ook de Spaarne wisseltrofee gewonnen, die dus ook al 43 jaar oud is, en waar sinds die tijd alle Nederlandse toppers al eens voor gestreden hebben!
 
Jongens -12
 
Zondag morgen starten de jongens -12 jaar, dit team maakte serieuze kansen want bij de Nederlandse team kampioenschappen in juni hadden ze ook al zilver gewonnen, er werd in een rap tempo gewonnen van Topjudo Amsterdam, JV THAG en Haaglanden 2, om in de halve finale de Nederlands teamkampioen Haaglanden1 te ontmoeten. In Juni verloor Hercules met 6-1 de NK Finale, nu was revanche en werd met 5-2 gewonnen door de Limburgers! In de Finale stond thuisploeg Kenamju te wachten, in een beladen sfeer mede door vreemde scheidrechter beslissingen werd uiteindelijk door de thuisploeg gewonnen….
 
In het team zaten , -27 kg Rens Richter, -30 kg Kian Terwint (Kai in Sho) , -34 kg Sil Dambacher, -38 kg Dinant Steengraver en Arthur Akopjan, -42 kg Siet Dragstra, -46 kg Tijs Rogge, -50 kg Tristan (Jerommeke) Slangen.
 
Met goud, zilver en brons op dit sterke toernooi is het seizoen goed van start!!
 
Volgend weekend gaat een 15 tal judoka’s -18 en -21 jaar naar Stockholm in Zweden, en de jeugd -15 en -12 jaar gaat met een 26 personen het toernooi van de buren, Samurai in Susteren bezoeken!
 

www.jchercules.nl
www.jchercules.nl
www.jchercules.nl

 
www.jchercules.nl
Vanwege de Corona-crisis is de Kaizen Toernooi-commissie genoodzaakt het Kaizen Tournament, dat op 30 en 31 mei en 1 juni 2020 zou… Meer >
 
Beste judoka's, ouder(s)/verzorger(s) van JC Hercules,   In verband met het beperken van de verspreiding van het… Meer >
 
 
Beste judoka's ouder(s)/verzorger(s) van JC Hercules, I.v.m. het risico op overdragen van het Corona virus willen wij deelname… Meer >
 
 
22-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
15-02-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven