Nieuws

Hercules judoka's winnen 4 keer goud op de Swedish Open - 12 podiumplaatsen Limburgse judoka's

25 september 2016
www.jchercules.nl
Op zaterdag 24 september werd in het Zweedse Stockholm weer de Swedish Open judokampioenschappen gehouden in de leeftijdsklasse -18 en -21 jaar. Het was een sterk bezet toernooi mede doordat eerder dit jaar al de Europese kampioenschappen in Finland zijn gehouden, de hele Scandinavische top was aanwezig. Op dit toernooi is de mogelijkheid om in de twee leeftijdsklassen deel te nemen. Zo kan het gebeuren dat 1 judoka 2 prijzen wint.
 

In de klasse -55 kg in de leeftijdsklasse -18 jaar had JC Hercules een clubfinale tussen Mauro Martin (Maastricht) en Ivo Verhorstert (Venlo). Mauro wist deze met een yuko in zijn voordeel te beslissen. In dezelfde klasse verloor Luuk Bouwmeester helaas de strijd om brons. Bij de -21 jaar in de -55 kg werd er stuivertje gewisseld. Mauro Martin maakt een foutje in de voorronde en won uiteindelijk brons. Ivo Verhorstert maakte geen fouten en werd met goed judo eerste.
In de categorie -52 kg -18 jaar stonden 3 Limburgers op het podium. Het goud was voor Danique Janssen (uit Grevenbicht), Suraya Peters (JC Helden) uit Swalmen en Indy Barten (Stevensweert) wisten brons te behalen. Danique ging ook in de -21 jaar van start en versloeg in de halve finale de Noors kampioen met 2 keer yuko. In de finale stond ze voor tegen de Fins kampioen. Helaas verspeelde ze haar voorsprong in de laatste fase van de wedstrijd en moest ze genoegen nemen met zilver.
In de categorie -18 jaar, -60 kg was Echtenaar Job Hanssen een maatje te sterk voor al zijn tegenstanders. Zonder veel problemen haalde hij het goud binnen. In de -21 verloor hij de partij om brons. Maar de 15-jarige Bart Weling (Kerkrade) die in de -18 direct werd uitgeschakeld, revancheerde zich verrassend in deze hogere leeftijdsklasse. Hij won, aangemoedigd door heel JC Hercules, na een spannende vechtwedstrijd het brons tegen een 5 jaar oudere tegenstander.
Bastiaan Reijnen (Thorn) draaide een mooi toernooi in de -66 kg -18 jaar en maakte spectaculaire punten. Na 6 wedstrijden won hij uiteindelijk brons ten kostte van Niels Janssen (Maasbracht). Niels (15 jaar) draaide met gevarieerd judo ook een sterk toernooi.
Jordy Tummers (Heerlen) maakte in de halve finale een foutje tegen de latere kampioen en haalde met gecontroleerd judo het brons binnen in de klasse -90 kg -21 jaar.
 
Het eindresultaat is 4 keer goud, 2 keer zilver en 6 brons. Na het winnen van het teamtoernooi in Haarlem vorige week is ook deze uitslag weer een mooie opsteker voor het startende regionaal trainingscentrum (RTC) Echt.
 
Zaterdagavond bezocht de 22-koppige ploeg de binnenstad van Stockholm. Na het trainingskamp van zondagochtend vertrok de groep huiswaarts.
 
Volgende week gaan 10 judoka's uit de RTC groep naar het Nederlands Judo Kampioenschap Senioren in Almere.
 

 
www.jchercules.nl
Vanaf vandaag, woensdag 1 juli, mogen we weer gaan trainen! Het afmelden via clubassistent werkt ook weer zoals voorheen.   Meer >
 
www.jchercules.nl
De seniorengroep (techniek/kata) van de dinsdagavond 20:00 - 21:30 is begonnen de conditie weer een beetje op peil te brengen. Helaas… Meer >
 
Geachte judoka’s en ouders van judoka’s,   Half maart zijn de JC Hercules trainingen gestopt i.v.m. de door de JBN… Meer >
 
www.jchercules.nl
Vanwege de Corona-crisis is de Kaizen Toernooi-commissie genoodzaakt het Kaizen Tournament, dat op 30 en 31 mei en 1 juni 2020 zou… Meer >
 
 
 
 
22-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
15-02-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven