Nieuws

10 Limburgse judokampioenen, 3x judo goud in Den Haag - Danique Janssen 2x podiumplaats in Canada

15 november 2016
Druk weekend voor JC Hercules, er werd gestreden op 4 plaatsen. Zaterdag 12-11 was de start van de Jeugd Judocompetitie Limburg in Belfeld, waar 4 jeugd teams, -12 en -15 jaar hun beste beentje voorzetten om de nodige wedstrijd ervaring op te doen. Ondanks dat de teams deze dag (nog) niet compleet waren, werd er goed gevochten en de nodige potjes gewonnen!
 

Den Haag
 
Zaterdag 12-11 was ook het Internationale Residentie Toernooi in Den Haag, hier werd 3x judo Goud gewonnen, de team maatjes Siet Dragstra en Tristan “Jerommeke “Slangen, waren de enige -12 jongens die er waren, ze pakte beide goud en wisten alle partijen voortijdig te beslissen. Net als de 17 jarige Job Hanssen die bij de senioren -60 kg domineerde en het goud pakte. Sterre Leppers haalde brons bij de meisjes -12 jaar. In de leeftijdsklasse -15 jaar werd er een goed toernooi gemaakt door Renske Leppers en Maarten van Limbourg, beide verloren ze de strijd om het brons.
Op zondag werd er door Mik Dohmen-46 kg nog zilver gepakt en 2 x brons gewonnen door Bo Goedhart -48 kg en de jarige Ivo Verhorstert -55 kg in de leeftijd -18 jaar.
 
Limburgse Kampioenschappen 10x Goud
 
De Limburgse jeugdkampioenschappen waren weer in Roermond, er werd fel gestreden , en maar liefst 10x goud gewonnen door de club uit Pey. Opvallend was dat Siet, Tristan en Sterre, die een dag eerder in Den haag ook al op het Podium stonden, nu ook de titel pakte!
 
1e Plaats voor:
Luca Jongstra; Sterre Leppers; Rachel Kessels; Hailey Sassen; Sem Verstraeten; Dario Krikke; Dinant Steengraver; Siet Dragstra; Tristan Slangen en Tijs Rogge.
 
2e Plaats voor:
Chelsey Weber 
 
3e Plaats voor:
Mika van Pol; Lynn Wilbers; Evy v.d. Venne en Malik Severins.
 
Canada, Ontario Open
 
Danique Janssen uit Grevenbicht 16 jaar en regerend Nederlands senioren kampioen had zich ook een leuke uitdaging gezocht, samen met haar moeder even een lang weekend op en neer naar Toronto om daar deel te nemen aan de Ontario Open. Ze werd daar gecoached door een Canadese coach die ze via het internationale judo circuit, en haar “judo” vakanties in Canada heeft leren kennen. Ze mocht niet starten in haar eigen leeftijd -18 jaar, maar wel bij de -21 en de senioren. Ze pakte 2 podium plaatsen, in de -21 zilver en bij de senioren het brons.
 
Alle prijs winnaars van harte gefeliciteerd en ga zo door!
Komende week gaan we naar het toernooi van  onze judovrienden van Budoclub Oud Geleen met meer dan 50 judoka’s!!
 

www.jchercules.nl
www.jchercules.nl

 
www.jchercules.nl
Beter laat dan nooit...  Meer >
 
Geachte judoka’s en ouders van judoka’s,   Half maart zijn de JC Hercules trainingen gestopt i.v.m. de door de JBN… Meer >
 
www.jchercules.nl
Vanwege de Corona-crisis is de Kaizen Toernooi-commissie genoodzaakt het Kaizen Tournament, dat op 30 en 31 mei en 1 juni 2020 zou… Meer >
 
Beste judoka's, ouder(s)/verzorger(s) van JC Hercules,   In verband met het beperken van de verspreiding van het… Meer >
 
 
 
 
22-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
15-02-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven