Nieuws

JC Hercules pakt 27 podiumplaatsen in Geleen - 11 x goud en Team wint ook Goud

21 november 2016
www.jchercules.nl
Het was weer volle bak op het Judotoernooi in Sporthal Glanerbrook te Geleen op zondag 20-11. De organiserende club Budoclub Oudgeleen had er voor gekozen om in een poule systeem te werken, de nummers 1 en 2 gingen door en kwamen vervolgens weer in een poulesysteem terecht, het duurde iets langer, maar het grote voordeel was wel dat de judoka’s meer wedstrijden konden vechten en daar kwamen ze voor.

Kleinste pech vogel van de dag was Lynn Wilbers, het judomeisje van 7 jaar is volop aan het wisselen met de tandjes, ze kwam een beetje hard met de mat in aanraking en opeens was ze bijna klaar met wisselen…… toen ze later toch nog een medaille kreeg kon de kleine bikkel weer lachen.
 
Sinds 2015 doen ze in Geleen ook een teamwedstrijdje erbij, een mix van alle leeftijden en gewichten, jongens en meiden, in de gewichten van 27-90 kg, best grappig om te zien…. Uit onze deelnemers nog even vlug een team samengesteld, net als de organiserende thuisclub Oudgeleen, JC Brunssum en Shintai Nederweert. Deze werd door het Hercules team gewonnen na 3 wedstrijden!
 
De dames deden het in principe net zo goed als de jongens, alleen doordat Rachel Kessels 2x 1e werd in 2 poules, hadden de dames 14 medailles en de jongens 13…. Het podium bij de lichtste dames -12 jaar bestond uit enkel Hercules vriendinnen, nadat ze ieder 5 wedstrijden hadden gevochten was Evy 1e en de tweeling Sterre en Myrthe stonden op 2 en 3!
 
De Uitslagen zijn:
 
Een 1e plaats voor de judoka’s:
Luca Jongsta; Evy v.d. Venne; Rachel Kessels (2x); Suraya Peters; Sem Verstraeten; Malik Severins; Dario Krikke; Dinant Steengraver; Siet Dragstra en Tristan Slangen.
 
Een 2e plaats voor de judoka’s:
Hailey Sassen; Sterre Leppers; Lotte Leurs; Kyra Maes; Renske Leppers; Lucas de Bot; Tijs Rogge; Joel Verhoeven; Bart Weling en Gianni Zeelen.
 
Een 3e plaats voor de judoka’s:
Lieke Vergoossen; Myrthe Leppers; Anmar Jongstra; Uma Tinnemans; Ivy Jongstra en Raf van Montfort.
 
Allen van harte gefeliciteerd
Volgende week staan de naast de zwarte band / 2e dan examens ook de jaarlijkse toepavond op de agenda.
 

www.jchercules.nl
www.jchercules.nl
www.jchercules.nl
www.jchercules.nl
www.jchercules.nl
www.jchercules.nl
www.jchercules.nl

www.jchercules.nl
www.jchercules.nl
www.jchercules.nl

 
www.jchercules.nl
Vrijdag 28- juni wist de 17 jarige Trevianum student Mo van Dun uit Heerlen op de Europese Judokampioenschappen -18 jaar een 3e plek te… Meer >
 
www.jchercules.nl
Zaterdag 15-6 werden in de Jan Massinkhal te Nijmegen de Nederlandse judokampioenschappen Teams -12 en -15 jaar gehouden. In het… Meer >
 
www.jchercules.nl
Zondag 16 juni 2019 was in de Jo Gerrishal in Roermond weer de kans om een hogere dangraad te behalen. JC Hercules had 3 deelnemers. En… Meer >
 
www.jchercules.nl
Het Nederlands kampioenschap teams senioren werd dit jaar gehouden in Limburg en wel op zaterdag avond tijdens het Kaizen toernooi.… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
15-02-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven