Nieuws

Hercules heren team -18 jaar Nederlands Kampioen - dames winnen brons

12 december 2016
www.jchercules.nl
Zaterdag 10 dec was de Ispa hal in Almelo het decor voor het Nederlands teamkampioenschap -18 jaar. In totaal hadden zich voor deze editie 18 heren en 11 dames teams opgegeven. JC Hercules heeft een sterke -18 ploeg, dit bleek al in de afgelopen team wedstrijden, Haarlem, Calais en Leusden waar de heren overal goud wonnen, en de dames ook podiumplaatsen pakten. Om iedereen aan bod te laten komen, werd besloten om aan dit NK deel te nemen met zowel 2 heren als 2 dames teams, met het oog dta het belangrijk is om er bij te zijn en iedereen zoveel mogelijk judominuten op dit niveau te geven. Er moest met een ander club worden samengewerkt, want volgens de statuten mag een club maar met 1 meedoen, dus werden 2  ander teams ingeschreven met medewerking van JC Helden. Het is nog niet zo makkelijk om een team compleet te krijgen je moet in dezelfde leeftijd 7 jongens of 5 meiden in verschillende gewichten op een rij op stellen, dus we waren al bijzonder trots op het feit dat we uit Limburg 4 teams hadden!!
 

De heren waren zelfs favoriet voor de titel na een imponerend voorseizoen, dat maakte het voor de coaches en trainers niet makkelijker, ze scherp houden en met de druk omgaan. Goed worden is 1 maar het waar blijven maken is minstens zo moeilijk. De eerste wedstrijd was tegen Essink uit Eindhoven, die werd gewonnen met 6-1, waarbij de opvallendste winst partijen waren voor Bastiaan Reijnen uit Thorn en Mark van Dijk uit Helden die beide van de EK gangers van afgelopen jaar in hun gewicht wisten te verslaan. De tweede pot ging tegen het Axians, een samengesteld team uit Noord Oost Nederland, dat team werd met 7-0 verslagen. De halve finale werd een zware klus in Heerenveen (Friesland )zat de zwaarste concurrentie, en ze hadden zich goed voorbereid, en hun team versterkt met judoka’s uit Zuid-Holland en Flevoland, maar het mocht niet baten, wel was het spannend. Uiteindelijk 4-3 voor de Limburgers! In de finale kwamen ze uit tegen het grote Kenamju, ondanks de rijke Historie van deze Noord Hollandse club konden ze niet veel inbrengen tegen de sterke Limburgers en werden met een dikke 6-1 verslagen!! Het team bestond uit -50 kg Mik Dohmen en Maarten Limbourg (JC Bunde), -55 kg Mauro Martin en Ivo Verhorstert, -60 kg Job Hanssen, -66 kg Bastiaan Reijnen en Gianni Zeelen, -73kg Mark van Dijk (JC Helden), -81 kg Pieter Vandijck, +81 kg Jonas Putz. Allemaal jongens die al Jaren lang met elkaar trainen (waren in 2013 ook teamkampioen -15 jaar) aangevuld door enkele krachten uit de provincie die door de RTC vorming ook bij JC Hercules op de mat staat en een zeer welkome aanvulling zijn!
 
Het (jongere) 2e herenteam verbaasde vriend de vijand door net als team 1 ook 4 potten te winnen, helaas verloren ze er 2 waaronder die voor brons, maar een sterke ploeg voor de toekomst.
 
Dames
 
Bij de dames werd in de eerste ronde sportschool de Korte uit Rotterdam met 3-2 verslagen, de 2e ronde troffen ze (door de loting) ons eigen 2e team….. De halve finale werd met het kleinste verschil in een spannende wedstrijd met 3-2 verloren van de latere Kampioen, Kenamju uit Noord-Holland. Waarna vervolgens tegen Dijkmansport uit Groningen het Brons werd zeker gesteld. Opvallend was dat Nederlands senioren kampioen Danique Janssen nauwelijks hoefde te vechten, zowel in de halve finale en de pot om brons kozen haar tegenstanders er voor om haar te ontwijken en kozen het hazepad… Ook een kracht en de winst was daardoor was voor ons!
 
Het team bestond uit -48kg  Bo Goedhart, -52 kg Danique Janssen, -57 kg Suraya Peeters, -63 kg Arbaresha Isufi (Kai in Sho ), +63kg Jule Erdorf.
 
Limburg telt de laatste jaren weer serieus mee in judo land, sinds 2009 heeft de club uit Pey in totaal 10 keer in een finale van het NK teams gestaan in verschillende leeftijden, en maar liefst 6 x gewonnen. Goed dat met de vorming van het RTC in Midden Limburg gefaciliteerd door JC Hercules daar nu veel judoka’s uit de provincie met elkaar trainen, samen worden we sterker!
 

www.jchercules.nl
www.jchercules.nl
www.jchercules.nl

 
www.jchercules.nl
Beter laat dan nooit...  Meer >
 
Geachte judoka’s en ouders van judoka’s,   Half maart zijn de JC Hercules trainingen gestopt i.v.m. de door de JBN… Meer >
 
www.jchercules.nl
Vanwege de Corona-crisis is de Kaizen Toernooi-commissie genoodzaakt het Kaizen Tournament, dat op 30 en 31 mei en 1 juni 2020 zou… Meer >
 
Beste judoka's, ouder(s)/verzorger(s) van JC Hercules,   In verband met het beperken van de verspreiding van het… Meer >
 
 
 
 
22-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
15-02-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven