Nieuws

Ivo Verhorstert wint Dutch Open Espoir - JC Hercules 2e in clubklassement

16 januari 2017 door Jan Bogie
www.jchercules.nl
Dutch Open Espoir met een 1800 deelnemers is het grootste judo evenement voor Nederland in de leeftijdsklassen -15. -18 en -21 jaar. In de grote indoor sporthal te Eindhoven lagen op zaterdag 14 en zondag 15 januari maar liefst 12 judo matten om alles in goede banen te leiden. De Limburgse judoka’s waren hier natuurlijk ook sterk aanwezig.
 

Ivo Verhorstert wist zijn favorieten rol in de -55 kg waar te maken en met zijn variërend en soepel judo al zijn tegenstanders te verslaan. De finale was dezelfde als in Haarlemmermeer, en ook nu ging Jurien Kugel uit Herenveen er met een vol punt voortijdig er vanaf.
 
Het is voor Ivo de eerste keer dat hij de Dutch Open wint, de poule waar hij in meedeed had maar liefst 75 deelnemers.
 
In een poule met 82 deelnemers, verraste Bart Weling met zijn strijders mentaliteit. De 15 jarige Trevianum student zette zijn progressie voort en pakte na zijn 5e plaats in Haarlemmermeer nu het Brons in de klasse -60 kg.
 
Bo Goedhart, ook 15 jaar uit Echt wist ook brons te winnen in de klassen dames -48 kg, het is voor Bo har 3e podiumplaats op een meetmoment.
 
Jule Erdorf uit Duitsland wist brons te winnen in de klasse +70 kg.
 
Mark van Dijk van JC Helden die ook bij het RTC van JC Hercules traint wist een knappe 2e plaats te pakken in de -73 kg klasse.
 
De judoka’s die in de klasse -18 goed op de meetmomenten presteren kunnen zich nu gaan kwalificeren voor Europees en/of Wereld kampioenschap via Europacups in Duitsland, Spanje , Kroatië en Polen.
 
Op zondag was de -21 en de -15 aan de beurt. Bij de heren -21 was er een opvallende rol voor Job Hanssen uit Echt. Met mooie punten wist hij de finale te bereiken, waar de 2 jaar oudere ervaren Waalse Nezzrad hem op de grond te slim afwas. Job was jongste judoka op het podium en had beide nummers 3 met ippon verslagen dus een uitstekend resultaat voor Job.
 
Ook goed judo van de RTC judoka’s Arberesha Isufi (JC Kai in Sho) -63 kg -21 jaar en Laura Daniels (Budo Club Oud Geleen) die beide Brons pakte in hun klassen.
 
Door deze resultaten wist JC Hercules een 2e plaats op het verenigingsklassement te winnen op dit grote internationale evenement! Weer een opsteker voor de club en een teken dat we goed bezig zijn!!
 
Op maandag, dinsdag en woensdag wordt het trainingskamp bezocht in Eindhoven om daar met de internationale concurrentie te kunnen trainen.
 
Zaterdag 21-01 staat de jeugd judo competitie in Belfeld, en zondag 22-01 het toernooi van JC Geemert op de Agenda.
 

www.jchercules.nl
www.jchercules.nl
www.jchercules.nl

 
www.jchercules.nl
Zondag 16 juni 2019 was in de Jo Gerrishal in Roermond weer de kans om een hogere dangraad te behalen. JC Hercules had 3 deelnemers. En… Meer >
 
www.jchercules.nl
Het Nederlands kampioenschap teams senioren werd dit jaar gehouden in Limburg en wel op zaterdag avond tijdens het Kaizen toernooi.… Meer >
 
www.jchercules.nl
In Sporthal de Bandert te Echt organiseert JC Hercules dit jaar alweer het 9e Internationale Kaizen judo toernooi. Op 8-9 en 10 juni… Meer >
 
De Judoclub uit het Midden-Limburgse Pey timmert constant goed aan de weg. Op de Judo Competitie Limburg waar met 7 teams werd… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
15-02-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven