Nieuws

Limburgse judoka’s gaan Europa in - 3 RTC judoka’s in nationale selectie

02 februari 2017 door Jan Bogie
www.jchercules.nl
Het Limburgse judo boekt goede resultaten, 3 judoka’s van District Limburg hebben zich geplaatst voor de Europacups -18 jaar. Deelname aan deze Europacups maakt plaatsing mogelijk voor een Europees of Wereld kampioenschap -18, maar ook op Jeugd Olympische Spelen later dit jaar.
 

Om je voor deze Europa cups te plaatsen zijn er 3 nationale meetmomenten, in Den Haag, Haarlem en Dutch Open in Eindhoven. De ploeg van 3 kan uitgebreid worden na de Antwerp Open op 25-2 wat ook een meetmoment is. Die missen de eerste Europa cup in het Spaans Fuengirola wat een week eerder is.
 
Er is 1 dame, Bo Goedhart, zij heeft al eens zilver en brons gewonnen op Nederlandse kampioenschappen, en ook op ieder Meetmoment een Podium plaats gehaald in de klasse -48 kg. Bo is 15 jaar, zit op het Connect College in Echt en is lid van JC Hercules.
 
Ivo Verhorstert uit Venlo heeft de meeste ervaring in dit gezelschap, de 16 jarige Hercules judoka wist het vorig jaar al Brons te winnen in Italië op een Europa cup. Ivo wist op ieder meetmoment ‘n Podiumplaats te pakken, de Haarlemmermeer en Dutch Open zelfs te winnen!!
 
Mark van Dijk is 15 jaar en komt uit Eghel, is lid van JC Helden en heeft zich aan gesloten bij RTC locatie Echt. Deze stap heeft er mede voor gezorgd dat hij progressie heeft gemaakt, en via brons in Haarlem en  zijn zilveren plak op de Dutch open heeft hij zich geplaatst voor het internationale circuit.
 
Als centrale coach zal meegaan RTC Trainer Graat Weber uit Echt.
 
De Europacups vinden plaats in Fuengirola (Spanje), Zagreb (Kroatië), Bremen/Erfurt, en Berlijn (Duitsland). Als iemand zich plaatst voor een Eindtoernooi, zal er nog worden deelgenomen aan een Europacup in Polen.
 

 
www.jchercules.nl
Vanwege de Corona-crisis is de Kaizen Toernooi-commissie genoodzaakt het Kaizen Tournament, dat op 30 en 31 mei en 1 juni 2020 zou… Meer >
 
Beste judoka's, ouder(s)/verzorger(s) van JC Hercules,   In verband met het beperken van de verspreiding van het… Meer >
 
 
Beste judoka's ouder(s)/verzorger(s) van JC Hercules, I.v.m. het risico op overdragen van het Corona virus willen wij deelname… Meer >
 
 
22-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
15-02-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven