Nieuws

Mauro Martin en Job Hanssen Nederlands judokampioen - Hercules met 5 medailles sterkste club

11 februari 2017 door Jan Bogie
www.jchercules.nl
Zaterdag 11-2-2017 was de Jan Massink hal in Nijmegen traditie getrouw het toneel van de Nederlandse judokampioenschappen -21 jaar. De club uit Pey verscheen met 8 judoka’s op de mat. Er werden maar liefst 5 podiumplaatsen gepakt met 2x goud, 1 x zilver en 2x brons was de club zelfs de winnaar in het medaille klassement dit met een zeer jonge ploeg waarin alleen 1e jaar junioren en zelfs -18 judoka’s de prijzen pakten!
 

Mauro Martin kampioen -55 kg
 
In de -55 kg wist Mauro zijn 5e Nederlandse titel binnen te slepen na een goed toernooi stond hij na 4 winstpartijen in de finale tegen …..zijn clubgenoot en trainingsmaatje Ivo Verhorstert, die aan de andere kant van de poule zijn 4 wedstijden winnend had afgesloten. Beide hebben goed en technisch judo laten zien in de voorronden. De finale was spannend, Ivo kwam voor maar Mauro wist uiteindelijk met een been haak de winst te pakken!
 
Job Hanssen Nederlands kampioen -60 kg
 
Job Hanssen uit Echt heeft talent en traint graag heel hard, Hij presteert de laatste maanden steeds beter, 3e op NK senioren, 2e op de Dutch Open en overal als jongste op het podium. Job controleerde nu ook alle partijen, hij kreeg geen enkele score tegen en pakte zijn eerste Nederlandse titel. Job is nu de 5e judoka die bij JC Hercules in alle leeftijden (-15, -18,-21 en senioren) prijs heeft gehaald op de Nederlandse Kampioenschappen.
 
Dames Brons
 
Bo Goedhart uit Echt met 15 jaar de jongste deelnemer in haar klasse maakte ook een sterke indruk ze liep helaas de finale net mis maar toonde veerkracht en pakte met slim judo de 3e plaats bij de  -48 kg tegen de oudere en meer ervaren Karthaus uit Rotterdam.
 
Danique Janssen uit Grevenbicht pakt het brons bij de dames -52 kg. Het is voor Danique haar 7e nationale bronzen medaille, ze is ook al 2x kampioen geweest. Ze won de partij om brons binnen 15 seconden met een vol punt.
 
Bart Weling, ook pas 15 jaar zat dicht bij zijn 1e NK medaille maar heeft een beetje pech gehad en verloor de partij om brons.
 
Komende week gaan 3 judoka’s -18 jaar naar een Europa cup in het Spaanse Fuengirola. Dat zijn de -21 prijswinnaars Ivo Verhorstert en Bo Goedhart, ze worden aangevuld met RTC judoka van JC Helden Mark van Dijk. Dit is om zich in de leeftijdsklasse -18 jaar te kunnen kwalificeren voor de Europese en Wereld kampioenschappen.
 

 
www.jchercules.nl
Vrijdag 28- juni wist de 17 jarige Trevianum student Mo van Dun uit Heerlen op de Europese Judokampioenschappen -18 jaar een 3e plek te… Meer >
 
www.jchercules.nl
Zaterdag 15-6 werden in de Jan Massinkhal te Nijmegen de Nederlandse judokampioenschappen Teams -12 en -15 jaar gehouden. In het… Meer >
 
www.jchercules.nl
Zondag 16 juni 2019 was in de Jo Gerrishal in Roermond weer de kans om een hogere dangraad te behalen. JC Hercules had 3 deelnemers. En… Meer >
 
www.jchercules.nl
Het Nederlands kampioenschap teams senioren werd dit jaar gehouden in Limburg en wel op zaterdag avond tijdens het Kaizen toernooi.… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
15-02-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven