Nieuws

4 Podiumplaatsen Hercules judoka’s op Nederlands kampioenschap - 3 zilver en 1x brons

12 april 2017 door Jan Bogie
www.jchercules.nl
Op de Nederlandse judokampioenschappen in Leek op zaterdag 8 april sleepte JC Hercules uit Pey-Echt weer de nodige prijzen in de wacht. De club waar het RTC voor Limburg is gehuisvest, doet het dit jaar sowieso al goed op de nationale kampioenschappen, de Limburgse judoka’s boeken goede vooruitgang.
 

Bij de dames -48 kg wist Bo Goedhart uit Echt met sterk en goed judo 4x te winnen en tot de finale door te dringen, daar wachtte haar de Rotterdamse Naomi Krevel, die net als Bo ook een succesvol internationaal seizoen draait. Bo begon sterk en wist Krevel op ‘n straf te zetten. Echter na afloop van de wedstrijd, wist Krevel in de golden score toch nog 1 goede aan val te maken waardoor Bo verloor… bijna goud…maar toch zilver.
 
Mik Dohmen, -46 kg uit Heerlen draaide een goed en gecontroleerd toernooi en kwam op de weg naar de finale niet echt in gevaar. Daarin liep hij echter vrij snel een achterstand op tegen Pieter Oort, die kreeg hij tegen de goed verdedigende Pieter niet meer weggewerkt. Maar Mik is goed bezig en zal in de toekomst zeker nog van zich laten horen.
 
Ivo Verhorstert -55 kg uit Venlo ging als sneltrein door de voorronden heen, en zo begon hij ook heel voorspoedig aan de finale waarin zijn tegenstander Emiel Jaring uit Amsterdam gewoon duidelijk te kort kwam….tot Ivo in zijn enthousiasme een blunder maakte en zichzelf gooide….voor Ivo de 2e keer zilver dit jaar bij de -21 jaar ook al!
 
In dezelfde klasse -55 kg werd de eerstejaars -18 jaar judoka Mo van Dun uit Heerlen ook met mooi goed en soepel judo 3e en pakte zijn eerste medaille in deze leeftijdsklasse.
 
Bart Weling -60 kg verspeelde zijn voorsprong in zijn strijd om het brons en bleef helaas net naast het podium.
 
RTC
 
Van de RTC judoka’s die lid zijn bij clubs die ook in Echt trainen werd Mark Van Dijk JC Helden kampioen in de klasse -73 kg en pakte Brit Veurink , JV Terwinselen het brons in de klasse -40 kg.
 
Laura Daniels -44 kg BC Oud Geleen/Hei Sei Do Klimmen en Maarten Limbourg JC Bunde -50 kg verloren beide de strijd om brons.
 
Alle genoemde judoka’s , behalve Ivo Verhorstert zijn nog jong en kunnen het volgend jaar wederom een gooi doen naar de Nederlandse titel in deze leeftijdsklasse!
 

 
www.jchercules.nl
Beter laat dan nooit...  Meer >
 
Geachte judoka’s en ouders van judoka’s,   Half maart zijn de JC Hercules trainingen gestopt i.v.m. de door de JBN… Meer >
 
www.jchercules.nl
Vanwege de Corona-crisis is de Kaizen Toernooi-commissie genoodzaakt het Kaizen Tournament, dat op 30 en 31 mei en 1 juni 2020 zou… Meer >
 
Beste judoka's, ouder(s)/verzorger(s) van JC Hercules,   In verband met het beperken van de verspreiding van het… Meer >
 
 
 
 
22-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
15-02-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven