Nieuws

JC Hercules en Judo Team Limburg zetten Limburg nogmaals op de kaart - 3 teams Nederlands kampioen en 1 x zilver

19 juni 2017 door Jan Bogie

Zaterdag morgen was het voor de deelnemers van het Judo NK teams vroeg opstaan.

Het jaarlijkse NK teams stond voor JC Hercules en Judo Team Limburg op het programma.

Via het Limburgs kwalificatietoernooi wisten wel 4 team van JC Hercules zich te plaatsen voor dit toernooi. De meisjes en de jongens min twaalf jaar en de Heren min 15 jaar, de heren senioren konden zich zonder kwalificatie rondes inschrijven voor dit toernooi. De dames min 15 jaar van Judo Team Limburg bestaande uit een combinatie van JC Hercules, Judo Team Maastricht, Judo Klimmen, Budoclub Oud Geleen en Judo Terwinselen wisten zich ook via het kwalificatietoernooi te plaatsen voor dit NK.


De meisjes min twaalf jaar moesten aan het begin van het toernooi de spits afbijten tegen Westland Kodokan. Deze werd vrij gemakkelijk met 4 tegen 1 verslagen.

De tweede wedstrijd stonden de meisjes tegen het altijd lastige Haaglanden. Deze wedstrijd verliep gelijk op en werd ook maar nipt gewonnen met 3 tegen 2.

In de finale tegen judo A zeven waren de meisjes van Hercules te sterk en wisten ze met 4 tegen 1 te winnen van judo A zeven. De meisjes min 12 jaar mogen zich met deze overwinning Kampioen van Nederland noemen.

Het kampioensteam bestond uit Lieke Vergoossen, Mirte Leppers. Sterre Leppers, Hailey Sassen, Luca Jongstra, Anmar Jongstar en Floor Janssen allen van JC Hercules!!

 

De Jongens min twaalf jaar gingen net als de meisjes goed van start. Met een winst van 3 tegen 2 tegen JV Thag/ Hantei waren ze los. De op volgende wedstrijd tegen Judo A zeven wisten zij ook te winnen met 4 tegen 1.

In de finale was het altijd lastige Kenamju de tegenstander. Het zou een spannende wedstrijd worden. De eerste partij werd gewonnen en JC Hercules voerde met 1 tegen 0. In de tweede wedstrijd die sterk verliep in het voordeel van JC Hercules maakte de judoka een verboden handeling. Hierdoor werd de judoka van Hercules helaas maar terecht als verliezer aangewezen.

Met 1 tegen 1 op het scorebord werden de wedstrijden voortgezet. Het werd tot aan de laatste partij 2 tegen 2. De laatste gewichten zouden gaan bepalen wie met de hoofdprijs naar huis zou gaan. Na een sterke strijd trok uiteindelijk Kemanju aan het langste eind.

Jongens min 12 jaar, net als vorig jaar 2de van Nederland.

Het zilveren team bestond uit Sem Verstraeten, Malik Severins, Kian Terwint, Lucas de Bot en Siet Dragstra van JC Hercules, er was nog versterking van Judoteam Maastricht in Basie La Fontaine en Alhamzah Hassoun

 

De heren min 15 jaar hadden het zwaar. Ze hebben alles gegeven voor wat ze waard waren.

Maar door de jonge gemiddelde leeftijd in het team en een stuk kracht verschil verloren ze tweemaal en wel van Bushi Arnhem en van Judo team Veendam. Een klein voordeel van een jong team is wel dat ze volgend jaar sterker terug kunnen komen.

 

Bij de dames min 15 jaar hebben diverse clubs de krachten gebundeld met meiden die bij het RTC in Pey Echt gezamenlijk trainen en noemden zich Judo Team Limburg. Ze startte tegen Judo team Haaglanden.

De dames van Haaglanden werden met een 3 tegen 2 verslagen. In de tweede ronde kwamen de dames Judoteam Veendam tegen. Met een zinderende strijd werden ook deze dames verslagen met 3 tegen 2. In de finale zou het zeer spannend gaan worden, het sterke Ben Rietdijksport stond als tegenstander klaar voor een sterk verzet.

Het eerste gewicht wist de winst niet binnen te slepen. Hierdoor kwamen de dames op achterstand. De dames op plek twee en drie zorgde voor een stukje prachtig judo en een kleine voorsprong, 2 tegen 1. Als gewicht 4 het verschil kon maken zouden de dames kampioen zijn. De passie en de inzet waren er wel echter het punt viel aan de andere zijde. Alle druk kwam nu neer op het laatste gewicht. De wedstrijd verliep gelijk op en de tijd verstreek naar nog 30 sec op de klok. Degene die nu een punt wist te scoren zou grote kans hebben te winnen.

Met de laatste kracht werd er nog net een punt gescoord voor Judo Team Limburg. De laatste seconden werd de voorsprong sterk verdedigd, en zo wisten de dames de winst naar zich toe te trekken en Nederlands kampioen min 15 jaar te worden. De samenwerking had zich geloond het team bestond uit Anne Coumans (BOG), Joni Gielen en Jay”nah Tijssen (beide JTM) , Laura Daniels (Heiseido), Elize Arends (jv Terwinselen) en Lieke Derks, Ivy Jongstra en Caithlyn Slangen (van JC Hercules)!!

 

De Senioren heren hadden al 3 jaar brons in de overgangsklasse en miste daardoor promotie naar de hoofdklasse, ze wilden dit jaar echt promoveren… In de eerste ronde werd Kenamju 2 verslagen met 3 tegen 2. In de tweede ronden stond Judo Team Rotterdam klaar en met een oppermachtige winst van 5 tegen 0 werden de mannen van Rotterdam verslagen. In ronde drie maakte de Mannen van JC Hercules zich klaar voor Judo team Bijsterbosch. Hier kwamen de mannen van Bijsterbosch tekort op de mannen van JC Hercules en met een winst 5 tegen 0 voor Hercules kon Bijsterbosch de mat verlaten. In de kruisfinale was tegenstander Top Judo Nijmegen net iets te klein voor de mannen van Hercules en met een winst van 3 tegen 2 maakte de mannen van Hercules zich op voor de finale.

In de finale ontmoeten ze Brabant open judo en met een winst van 3 tegen 2 promoveren de mannen naar de hoofdklasse judo.

Het team bestond uit

-66 Job Hanssen, Bjorn Maes

-73 Maurice Peters, Robin Meuwisen

-81 Graatje Weber, Jeffrey Hanssen

-90 Mistral Janssen , Pieter Vandijck

+90 Lex Janssen , Tom Grootjans

 

Vermeldenswaardig is dat het grootste gedeelte van dit vrienden team ook in het team zat dat in 2009 Nederlands kampioen bij de -17 jaar werd.

 

Door het kwalitatieve judo en met de mooie resultaten zet Limburg zich met judo nogmaals op de kaart. Dit seizoen is uniek voor ons district met veel individuele nationale prijswinnaars, en in alle leeftijden teams die Nederlands kampioen zijn. Dit is mede een gevolg van de inzet door alle trainers en begeleiders en de goede samenwerking in ons Limburg!

www.jchercules.nl
www.jchercules.nl
www.jchercules.nl
www.jchercules.nl
www.jchercules.nl

 
www.jchercules.nl
Vanwege de Corona-crisis is de Kaizen Toernooi-commissie genoodzaakt het Kaizen Tournament, dat op 30 en 31 mei en 1 juni 2020 zou… Meer >
 
Beste judoka's, ouder(s)/verzorger(s) van JC Hercules,   In verband met het beperken van de verspreiding van het… Meer >
 
 
Beste judoka's ouder(s)/verzorger(s) van JC Hercules, I.v.m. het risico op overdragen van het Corona virus willen wij deelname… Meer >
 
 
22-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
15-02-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven