Nieuws

Bart Weling Nederlands kampioen -18 jaar !!!!

12 maart 2018 door 
www.jchercules.nl

Brons voor Bo Goedhart en Luuk Bouwmeester

Zaterdag 10 maart was er in Tilburg het Nederlands kampioenschap -18 jaar, de nummers 1-4 van de 7 districten waren hiervoor gekwalificeerd, in de meeste poules waren dus 28 deelnemers.


Bart Weling was als Limburgs kampioen geplaatst en ook als kanshebber aanwezig, in de meetmomenten wist hij ook al iedere keer een podiumplaats te pakken. Altijd mooi als iemand zijn favorieten rol ook waar kan maken, De dat begon wat stroef tegen EK-ganger 2017 Naut van Dam. Maar in de goldenscore wist Bart zijn dominantie om te zetten in een punt. De volgende partijen t/m de finale werden allemaal voortijdig beslist!

Bart komt uit Kerkrade en is ca 4 jaar geleden bij JC Hercules in Pey aangesloten (de pa van Bart trainde vroeger vaker met Graat Weber…). Vooral in de periode vanaf September 2016 is zijn judo heel hard vooruit gegaan. Toen heeft hij de keuze gemaakt om te starten op het Trevianum in Sittard waar hij nu deelneemt aan het full time RTC programma. Zijn avond trainingen worden aangevuld met ochtend trainingen op school, kracht en techniek worden beter gedoseerd, trainingskampen, wedstrijden en trainingen afgestemd met school en huiswerk zorgen voor een stabiele balans en ritme is zijn sport en studie leven.

 

Bo Goedhart uit Pey haalde voor de 3e keer een NK medaille in de leeftijdsklasse -18 jaar , Bo is dit jaar overgestapt naar de klasse -52 kg en wist ook op alle meet momenten podium plaatsen te pakken, ze zal net als Bart ook gaan deelnemen aan de Europa cups in Berlijn en Teplice voorkwalificatie van het EK later dit jaar.

Luuk Bouwmeester uit Heerlen wist in de klasse 66 kg super goed te starten, 2 snelle ippons, maar in de halve finale ging het fout….beetje dom maar herstelde zich goed en pakte overtuigend het Brons!


 

Bandexamen

31 december 2019
Zondag 26 janauri is het jaarlijkse bandexamen bij Judoclub Hercules Meer >
 
www.jchercules.nl
Op woensdag 11 december vond de trekking van de Grote Clubactie 2019 plaats onder toeziend oog van notaris mr. M.E.F. Ploum. De… Meer >
 
www.jchercules.nl
Zondag 8-12 was weer het jaarlijkse judotoernooi in Oud Geleen, er waren een 450 Deelnemers uit heel Nederland en de Euregio die… Meer >
 
www.jchercules.nl

Clubkampioenschappen 2019

01 december 2019
De clubkampioenschappen 2019 werd dit jaar voor de eerste keer op een zaterdag gehouden. De wedstrijden begonnen rond 16.00 uur en de… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
15-02-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven