Nieuws

Verhorstert kampioen op Europa Cup Poolse Gdynia en komt in top 10 World Ranking

08 juli 2018 door Jan Bogie
www.jchercules.nl

Hercules Judoka Ivo Verhorstert, uitkomend bij de junioren tot 21 jr. in de klasse tot 60kg. is kampioen geworden in het Poolse Gdynia. Dit was zijn 4e European cup resultaat dit seizoen.
De 17 jarige Verhorstert bereikte dit resultaat na 5 gewonnen partijen en winst in de finale tegen de Portugees Mendes.


Nederland was met een zware delegatie junioren afgereisd omdat dit toernooi de laatste kwalificatie mogelijkheid gaf voor het EK in Sofia en het WK op de Bahama's later dit jaar. Naast Verhorstert lukte het de Rotterdammer Belkaid om 3e te worden in dezelfde klasse en vice wereldkampioen Daan Moes werd 2e in de klasse tot 55kg. Alle overige Nederlandse mannelijke deelnemers slaagde er op de eerste dag van het 2 daagse toernooi niet in om nog een podium plaats te behalen.

 

Met deze prestatie treedt Verhorstert de top 10 van de Worldranking binnen. Dit is zeer opmerkelijk als 1e jaars junior waarbij de puntentelling doorloopt over meerdere jaren. Verhorstert is daarmee de jongste en hoogst scorende aanwezige Europeaan dit jaar, op deze lijst.

 

In Gdynia deden meer Limburgers mee, Mauro Martin verloor de strijd om het brons, Danique Janssen werd 7e. Verhorstert uitkomend voor Nederland onder RTC Zuid Oost genoot zijn jeugd zijn opleiding bij het Top judo Venlo en traint tegenwoordig bij vereniging Hercules in Echt. Door deze club wordt het RTC voor Limburg gefaciliteerd. Dit laatste leverde vorige week ook bij de aspiranten een Limburgse vice Europees kampioen af in de naam van Mark van Dijk uit Helden. Bart Weling uit Kerkrade werd daar 9e, met het landen team werden beide 2e !

 

Limburg is zich de laatste jaren zeer sterk aan het profileren op judo gebied met name bij de aspiranten en junioren. Dit is zeer hoopvol voor de toekomst.


 
www.jchercules.nl
Vanwege de Corona-crisis is de Kaizen Toernooi-commissie genoodzaakt het Kaizen Tournament, dat op 30 en 31 mei en 1 juni 2020 zou… Meer >
 
Beste judoka's, ouder(s)/verzorger(s) van JC Hercules,   In verband met het beperken van de verspreiding van het… Meer >
 
 
Beste judoka's ouder(s)/verzorger(s) van JC Hercules, I.v.m. het risico op overdragen van het Corona virus willen wij deelname… Meer >
 
 
22-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
15-02-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven