Nieuws

JC Hercules Boekt Goede resultaten op Nederlandse Kampioenschappen - Bart Weling en Mo van Dun Kampioen van Nederland + 2x zilver en brons

11 maart 2019 door Jan Bogie
www.jchercules.nl

Op de Nederlandse Kampioenschappen in / ondanks de Carnavals periode heeft de club uit Pey goed gepresteerd.

 

NK -21 Almere

 

Op zaterdag 1 maart was de Top sporthal in Almere het Decor voor de Nederlandse Kampioenschappen -21 jaar. De 17 jarige Bart Weling wist als eerste jaars junior in de klasse -60 kg daar met overtuigend en goed judo soeverein de titel op te eisen. Het was voor Bart een zeer succesvol seizoen, iets minder als 1 jaar geleden werd hij Nederlands kampioen -18 jaar, won de Bremen Masters -18 en werd 9e op de EK -18. Na de vakantie pakte hij zilver op NK -senioren en won in januari de Dutch Open Espoir -21. Best uniek 3 nationale finales binnen 1 jaar!

 

Sem van Dun pakte bij de dames na een paar jaar net naast het podium te zijn beland, nu wel het Brons in de klasse -63 kg.

 

Ivo Verhorstert had zijn dag niet en verloor de strijd om het Brons


NK -18 Den Haag

 

In Den Haag Zuiderpark ging het gebeuren in deze leeftijdsklasse en ook hier hadden we een kampioen en wel Mo van Dun. Mo wist de titel in de sterk bezette categorie -66 kg binnen te halen, hier voor moest hij 5 partijen winnen en hoe…. Alle wedstrijden werden met maximale ippon score voortijdig gewonnen! In de finale werd de kampioen van 2018 verslagen .Mo pakte ook prijzen op de meetmomenten in Den Haag , Twente en Italie.

 

De dames wonnen hier zilver, Britt Veurink in de klasse -44 kg. Ze had een goede wedstrijd dag en een spannende finale, pas na 2 minuten in de goldenscore viel de beslissing.

 

Lieke Derks 15 jaar, deed hetzelfde in klasse -63 kg, zeer goede voorronden maar in de finale verloor ze van de oudere van Lieshout die vorige week ook al de titel -21 jaar opeiste.

 

Het extra trainen met de feestdagen heeft zich met deze 3 finale plaatsen uitbetaald, ze stonden allemaal op scherp!

 

Trevianum

 

3 van de 4 finalisten zitten in het ochtend judo programma op de Lootschool Trevianum in Sittard. Bart Weling, Mo van Dun en Britt Veurink zijn er van af de start aan bij geweest.

 

Deze ploeg en nog wat ander judoka’s gaan zich nu voorbereiden op de toernooien in Bad Blankenburg (dames) en Bremen (heren) met trainingskamp later deze maand.
 

Komende week staan de Limburgse kampioenschappen -15 jaar op het programma voor kwalificatie naar de Nederlandse kampioenschappen in Leek.


 
www.jchercules.nl
Vanwege de Corona-crisis is de Kaizen Toernooi-commissie genoodzaakt het Kaizen Tournament, dat op 30 en 31 mei en 1 juni 2020 zou… Meer >
 
Beste judoka's, ouder(s)/verzorger(s) van JC Hercules,   In verband met het beperken van de verspreiding van het… Meer >
 
 
Beste judoka's ouder(s)/verzorger(s) van JC Hercules, I.v.m. het risico op overdragen van het Corona virus willen wij deelname… Meer >
 
 
22-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
15-02-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven