Nieuws

JC Hercules Pakt 3 Nederlandse titels - Ivo Verhorstert wint Europacup in Italië

06 april 2019 door Jan Bogie
www.jchercules.nl

Het eerste weekend van april had de club uit het Limburgse Pey het heel erg druk, er werd het Nerderlands Kampioenschap -15 jaar gehouden in het Friese Leek. Er was een Europacup -18 jaar in Tsjechië, Ivo Verhostert deed mee aan een Europacup -21 jaar in het Italiaanse Lignano en de jongste Jeugd moest aan de Bak op de Olympia trofee in Zonhoven en het Koka kids toernooi in Maastricht….


NK -15 te Leek JC Hercules enige club met 3 kampioenen

 

Op de Nederlandse kampioenschappen in Leek was het in het ochtend programma Tristan ‘Jerommeke” Slangen in de klasse -55 kg die met zeer gedreven en slim judo de finale wist te halen.

Deze werd na maar liefst 5,5 minuten Golden score in zijn voordeel beslist tegen de winnaar van de Dutch Open Pepijn Braam. Jerommeke pakt de dubbel hij werd in februari ook als Belgisch kampioen.

 

Kian Terwint, in de klasse -34 kg is de zoon van oud Limburgse topper Jan Terwint en behoorde vooraf al tot de favorieten in zijn klasse. In Januari heeft hij ook al de Dutch Open gewonnen in dezelfde categorie….. maar dan moet je het wel nog even waarmaken. Kian zat er scherp op en heeft alle partijen voortijdig met vol punt beslist.

 

Aloha Verdonk had wat stress in de aanloop naar NK, op de Limburgse was ze te zwaar voor de klasse -57 kg en moest ze zwaarder meedoen in de klasse -63 kg. De nummer 3 van 2018 zag het helemaal niet zo zitten in deze nieuwe klasse. Op de weging in Leek was ze met 57 kg de lichtste deelnemer in de -63 kg klasse, toch wist ze verassend alles te winnen en pakte de titel , tja als je goed kan judoën, dan kun je dat in elk gewicht!!

 

De club uit Pey voerde met 3 titels het medaille klassement aan in Leek!!

 

In totaal hebben we dit jaar al 5 Nederlandse kampioenen wekelijks op de mat staan.

 

Ivo Verhorstert verslaat wereldkampioen en wint in Italië

 

Ivo zit pas recent in de klasse -66 kg en pakte toch al Bremen masters in maart. Nu in het Italiaanse Lignano weer eens kijken waar hij staat, ondanks dat hij zich niet lekker voelde (buikgriep) wist hij zich moeizaam in de finale te vechten. Daar wachtte hem de Rus Naguchev die al een Europese en Wereldtitel op zijn naam had staan…. Van zijn kleine broertje had Ivo eerder al eens verloren. Maar vandaag was het anders, na ca. 1 minuut maakt de onbevangen Ivo een goede schouderworp en tot ieders verassing ging de Rus vol op zijn rug!!!

 

Ivo ligt goed op schema in zijn kwalificatie voor EK en WK -21, verder zal hij zich in de komende periode meer gaan richten op senioren circuit……

 

De Jeugd

 

Ook het aanstormend talent doet het goed. Op het Koka kids toernooi in Maastricht werden de volgende prijzen gepakt.

 

1e Sverre Bohnen

2e Lynn Zeggelaar; Tijn  Korrel; Sepp Meevissen; Tess Hermans en Dylano Hendriks

3e Bjarne Bohnen en Ivo Gehlen

 

Op de Olympia Trofee in Zonhoven

 

1e Lieke Vergoossen; Milan Verstraeten; Milan de Ruyter; Lynn Wilbers; Jaimie Heijnen en Nigel v.d. Akker

2e Gitte Housmans

3e Lucas van Issum


 
www.jchercules.nl
Beter laat dan nooit...  Meer >
 
Geachte judoka’s en ouders van judoka’s,   Half maart zijn de JC Hercules trainingen gestopt i.v.m. de door de JBN… Meer >
 
www.jchercules.nl
Vanwege de Corona-crisis is de Kaizen Toernooi-commissie genoodzaakt het Kaizen Tournament, dat op 30 en 31 mei en 1 juni 2020 zou… Meer >
 
Beste judoka's, ouder(s)/verzorger(s) van JC Hercules,   In verband met het beperken van de verspreiding van het… Meer >
 
 
 
 
22-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
15-02-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven