Nieuws

9e Internationaal Kaizen Judotoernooi in de Bandert - NK Teams senioren zaterdag avond

03 juni 2019 door Jan Bogie
www.jchercules.nl

In Sporthal de Bandert te Echt organiseert JC Hercules dit jaar alweer het 9e Internationale Kaizen judo toernooi. Op 8-9 en 10 juni met de Pinksteren staat Leisure park de Bandert in het teken van judo.

 

Er zullen 1000 deelnemers uit ca 10 landen strijden om de felbegeerde Kaizen medailles, de club met de meeste prijzen krijgt ook een geldprijs! Daarnaast wordt het programma aangevuld door op zaterdag avond de Nederlandse kampioenschappen teams te houden.


Kaizen

 

Het Kaizen toernooi is een uniek judo evenement in Nederland en staat bekend om de sfeer, de camping, sterk deelnemers veld, zaterdag avond binnenzwembad open, zondag avond feestje na afloop en maandag morgen de trainingsstage met meer dan 250 deelnemers. Dit jaar wordt de stage gegeven de Ge van Elshout , 7e dan en leraar / coach bij sportschool de Korte waar vroeger Mark Huizinga werd opgeleid en nu bv Juul Franssen en Roy Meier trainen.

 

In totaal zullen een 1000 deelnemers meedoen , waarvan een 65 van JC Hercules

 

Nederlandse kampioenschappen mix teams

 

Op zaterdag avond vind de eerste editie van de officiële Nederlandse kampioenschappen teams plaats in de nieuwe opzet! Tot nu was de NK teams gescheiden met dames en heren apart. Internationaal is gekozen voor mix teams, waarbij landen op EK, WK en Olympische Spelen met teams van 6 personen met elkaar de strijd aangaan, waarin dan 3 heren en 3 dames zitten. In Nederland is er gekozen om ditzelfde systeem te hanteren bij de Club teams. In de eerste editie doen 2 teams uit Limburg mee, judo Ryu Maasduinen en natuurlijk JC Hercules dat de gastheer is.

 

Het Hercules team bestaat uit Danique Janssen (Grevenbicht) en Bo Goedhart (Echt) op de -57 kg, Sem van Dun (Heerlen)  bij de -70 en Ilona Savelkoul (Nieuwstad) in de + 70 kg. Bij de heren is het Job Hanssen (Echt) en Ivo Verhorstert (Venlo) in de -73 kg, in de -90 klasse zijn geselecteerd Graatje Weber (Echt) en Arno Savelkoul (Nieuwstad) als zwaargewichten Wouter Vandijck (Meeuwen Gruitrode) en Mistral Janssen (Geleen).

 

Bij de laatste editie NK teams werden de heren kampioen in de overgangsklasse…. Nu hopen we op steun van thuispubliek om in deze opzet ook goed te presteren… Daarom is de entree ook gratis!!

 

Nieuwe Dojo

 

Naast de Hal waar Kaizen toernooi gehouden wordt, is de nieuwe judo Dojo in aanbouw waar eind van dit jaar JC Hercules en RTC voor Limburg gaan trainen.

 

Hopelijk tot ziens op Kaizen

 
www.jchercules.nl
Vrijdag 28- juni wist de 17 jarige Trevianum student Mo van Dun uit Heerlen op de Europese Judokampioenschappen -18 jaar een 3e plek te… Meer >
 
www.jchercules.nl
Zaterdag 15-6 werden in de Jan Massinkhal te Nijmegen de Nederlandse judokampioenschappen Teams -12 en -15 jaar gehouden. In het… Meer >
 
www.jchercules.nl
Zondag 16 juni 2019 was in de Jo Gerrishal in Roermond weer de kans om een hogere dangraad te behalen. JC Hercules had 3 deelnemers. En… Meer >
 
www.jchercules.nl
Het Nederlands kampioenschap teams senioren werd dit jaar gehouden in Limburg en wel op zaterdag avond tijdens het Kaizen toernooi.… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
15-02-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven