Nieuws

Lex Janssen Nederlands kampioen Judo - JC Hercules 3 podiumplaatsen Nk-21jaar

07 februari 2015
www.jchercules.nl
Zaterdag 7 februari was in de Massink hal te Nijmegen weer de Nederlandse judo top bij elkaar voor te strijden voor de Nederlandse titel in de leeftijd tot 21 jaar. ’t Lukt Judo Club Hercules meestal wel meerdere podiumplaatsen te pakken op dit evenement, in de editie van 2015 dus ook, maar liefst 3 verschillende kleuren in de 3 zwaarste heren klassen.

 

Lex Janssen de 20 jarige technische natuurkunde student aan de universiteit in Eindhoven had individueel al meerdere bronzen en zilveren medailles gewonnen op diverse Nederlandse titel toernooien, met het Team in 2009 was hij al eens kampioen van Nederland, maar nu in het laatste junioren jaar heeft de inwoner van Roosteren eindelijk zijn persoonlijke Nederlandse titel gewonnen in de klasse -100kg. Loon naar werken, want Lex heeft er hard voor getraind. Op de eigen club, bij de nationale selectie in Nieuwegein, krachttraining, extra conditie training etc. De eerste wedstrijd had misschien wel de finale moeten zijn, Martin Kip was geen onbekende voor Lex, vorig jaar won de hercules judoka de strijd om het brons in deze zelfde klasse van Kip. Ook deze keer hield Lex zijn hoofd koel en won gecontroleerd, de 2e wedstrijd tegen Braakhuis begon wat stroef maar werd beslist door 2 wazari’s . Eindelijk de finale, er voor was ie nog effe zenuwachtig maar het was zijn dag , en dat liet ie merken ook, met dominant judo scoorde hij binnen 2 minuten een mooi technisch vol punt, de titel was binnen!!
Tom Grootjans 19 jaar 117 kg uit Pey was het vorig jaar al eens kampioen in de klasse +100kg, dit jaar had die stuivertje gewisseld met zijn tegen stander, nu Tom Zilver en Jur Spijkers uit Goirle Goud……..Volgende keer weer andersom hopen we !!
Jordy Tummers, 18 jaar uit Heerlen, zat ook bij Tom en Lex in het team -17 jaar wat in 2009 Nederlands kampioen werd en wist ook nu een podiumplaats te bereiken. Jordy had bijlange na geen ideale voorbereiding, in de halve finale tegen de later kampioen Bas van Empelen, had hij een flinke dosis pech en de arbiters niet op de hand (op 1 wazig strafje verschil verloren) maar gezien zijn voorbereiding zijn we toch tevreden met zijn 3e plaats in de klasse -90 kg.
Verder werd er fanatiek gevochten door de Hercules judoka’s, de strijd voor Brons werd helaas (allebei stonden ze voor…) verloren door de dames Danique Janssen -48 kg en Michelle Jacobs -78kg.
 
Euregio nieuws…..
Via de Bezirks kampioenschappen in Haaren hebben zich de volgende judoka’s gekwalificeerd voor de West-Duitse kampioenschappen -18 jaar te Herne op 14-2.
1e Angelo Krikke -73 kg; 1e Vanessa Mackert -57 kg; 2e Natalie Mackert -52 kg en 3e Bernd Ihrlich -73 kg.
Op de Vlaamse kampioenschappen deden ook Hercules judoka’s mee
Gekwalificeerd voor de Belgische kampioenschappen in Brugge op 14-2 zijn;
1e Wouter Vandijck  -100kg -21 jaar; 1e Pieter Vandijck -81 kg -18 jaar; 1e Beau Ramaekers -44 kg -15 jaar; 1e Mauro Martin -46 kg -18 jaar; 3e Youri Martin -34 kg -15 jaar en 3e Bram Schumans -66 kg – 18 jaar.
Allen van harte gefeliciteerd en veel succes op de nationale kampioenschappen.
 

 
www.jchercules.nl
Op het Europees judokampioenschap -21 jaar in Vantaa, Finland wist de 18 jarige Hercules judoka Ivo Verhorstert uit Venlo zich tot de… Meer >
 
www.jchercules.nl
Vrijdag 28- juni wist de 17 jarige Trevianum student Mo van Dun uit Heerlen op de Europese Judokampioenschappen -18 jaar een 3e plek te… Meer >
 
www.jchercules.nl
Zaterdag 15-6 werden in de Jan Massinkhal te Nijmegen de Nederlandse judokampioenschappen Teams -12 en -15 jaar gehouden. In het… Meer >
 
www.jchercules.nl
Zondag 16 juni 2019 was in de Jo Gerrishal in Roermond weer de kans om een hogere dangraad te behalen. JC Hercules had 3 deelnemers. En… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
15-02-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven