Nieuws

Mauro Martin voor 4e keer Nederlands judokampioen - Brons voor Bo Goedhart en Ivo Verhorstert

04 april 2015
www.jchercules.nl
Het Groningse Leek was op zaterdag 4 april de plaats waar het Nederlands judokampioenschap werd georganiseerd voor de dames en heren -18 jaar. Behalve dat het in een uithoek van Nederland is, was de sporthal een drama, te klein, te druk, weinig tribunes, slechte verlichting, geen warming up ruimte, kortom niet NK-waardig en zeker geen visite kaartje van de judobond naar de ouders/publiek. Maar goed dat heeft uiteindelijk niet veel te maken met wat op de mat gebeurt, de judoka’s moeten daar gewoon hun ding doen!

 

Mauro Martin 15 jaar oud uit Smeermaas liet zich door dit alles niet van de wijs brengen en begon voortvarend  aan het toernooi en besliste de eerste wedstrijd met een armklem binnen de halve minuut, de volgende 3 potten werden beslist met harde staande ippons, ruim binnen de tijd, om vervolgens met volle focus de finale te starten tegen de regerend Nederlands kampioen in de -15 jaar leeftijds klasse Jair Reinartz die in de ander poule helft ook 3 wedstrijden op vol punt won….. In de finale ging het allemaal heel snel, Mauro valt aan ze gaan naar het grond gevecht en Mauro volgt sterk en scoort weer met een armklem ..alles binnen 17 seconden!! Door dit Nederlands Kampioenschap kan Mauro binnenkort promotie verwachten naar de zwarte band!! Mauro is erg getalenteerd, iedere deelname aan de Nederlandse kampioenschappen heeft ie tot nu toe winnend afgesloten, in totaal is hij nu 3 keer Nederlands kampioen in de klasse -15 jaar, en nu 1 keer bij de -18 jaar. Met de teams heeft ie ook nog een titel gewonnen….dus zijn 5e gouden NK medaille. Wat het nog specialer maakt is dat Mauro Nederlander is, in Smeermaas woont, en ook meedoet aan de Belgische kampioenschappen, ook daar is de balans goed, net als in Nederland al 4 nationale individuele titels en 1 met het team. Het lijkt gewoon te worden…..maar Mauro blijft scherp!!
 
Bo Goedhart, 13 jaar uit Echt is een leerling aan het Connect College en wist haar eerste podiumplaats te pakken op de Nederlandse kampioenschappen, in de klasse -44 kg -18 jaar. De eerste partij won ze snel, daarna ging het even fout, maar ze herstelde sterk en wist de 3 wedstrijden voor brons te winnen op rij, vooral de kleine finale om brons was erg spannend, en maakte emoties los op en naast de mat !
 
Ivo Verhorstert 14 jaar uit Venlo boekt de laatste jaren goed vooruitgang bij JC Hercules. In 2014 werd hij Nederlands kampioen bij de -15 jaar -42 kg, hij groeide door en haalde zilver op de Dutch Open in januari -46 kg -18 jaar. Vlak voor een groot toernooi in Antwerpen, februari, gaat ie over naar de -50 kg klasse waar direct brons wordt gewonnen. Om vervolgens als jongste het podium te bestijgen op de Nederlandse kampioenschappen. Ivo blijft overal heel relaxt onder en kan zich door dit resultaat  gaan voorbereiden aan de deelname voor de Europacup in Berlijn in mei!
 
JC Hercules, trainers en bestuur is er trots op dat deze jonge ploeg in deze leeftijdsklasse met goed judo 3 podiumplaatsen kan pakken, dat belooft wat voor de toekomst.
 

 
www.jchercules.nl
Vanwege de Corona-crisis is de Kaizen Toernooi-commissie genoodzaakt het Kaizen Tournament, dat op 30 en 31 mei en 1 juni 2020 zou… Meer >
 
Beste judoka's, ouder(s)/verzorger(s) van JC Hercules,   In verband met het beperken van de verspreiding van het… Meer >
 
 
Beste judoka's ouder(s)/verzorger(s) van JC Hercules, I.v.m. het risico op overdragen van het Corona virus willen wij deelname… Meer >
 
 
22-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
15-02-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven