Nieuws

JC Hercules team -18 jaar wint Ruhrgames Oberhausen - Club uit Pey Grenzeloos goed in Euregio

06 juni 2015
www.jchercules.nl
Op D-Day zaterdag 6 juni was Europa’s grootste winkel centrum “Centro“ in het Duitse Oberhausen het decor voor het judo spektakel in de Euregio “De Ruhr Games”.

De opzet was uniek, uit het Ruhrgebiet werden door 7 Kreisen een mix team samengesteld uit maar liefst 14 judoka’s in de leeftijd – 18 jaar, ieder team bestond uit 7 meisjes en 7 jongens. In het Duitse judo is het sowieso altijd sfeervol in de Bundesliga teams voor de senioren, nu werd deze leeftijds klasse uitgedaagd om er in de sfeervolle omgeving van Centro iets moois van te maken. Om het geheel een internationaal Euregio uitstraling te geven werd de JC Hercules erbij gevraagd….
 
Natuurlijk niet makkelijk om een team van 14 personen bij elkaar te krijgen, maar trainer Graat Weber was direct enthousiast en zag mogelijkheden….het paste precies !!! En zelfs Duits kampioen + 90 Jonas Putz die al sinds 2012 aan de club in Pey verbonden is (ook al eens Nederlandskampioen-15 jaar…) vond het leuker om bij ons mee te doen dan bij een van de Kreisen…super!!
 
Uiteindelijk bestond het Team uit o.a. nationaal kampioenen van Nederland, België en Duitsland! Dit dream team was een echt team en bijna iedereen, ook de reserves hebben gevochten en elkaar aangemoedigd of het lever ervan afhing, de tegenstand werd steeds sterker… de eerste wedstrijd tegen Düsseldorf werd gewonnen met maar liefst 13-0 en 119-0 in judo punten, de 2e ronde gaf Dortmund wat meer weerstand….13-1 en 130-10 judopunten, 3e ronde werd weer zwaarder Keulen ging eraf met wederom 13-1 en 121-10 judopunten…. Vervolgens werd in de halve finale Duisburg verslagen met 10-3 en 86-30 judopunten. In de finale was Mönchengladbach die het nog even spannend maakte maar uiteindelijk met 8-5 en 77-40 judopunten moest ook deze Duitse Kreis buigen voor Hercules.
 
Het was een prachtige sfeer, met de bijzonder ervaring om buiten tussen het winkelend publiek onze mooie sport te beoefenen, na afloop heeft het team nog effe een feestje gevierd in 1 van de vele eetgelegenheden…..
 
Over 2 jaar zijn we weer uitgenodigd om onze titel te verdedigen!!

 
www.jchercules.nl
Vanwege de Corona-crisis is de Kaizen Toernooi-commissie genoodzaakt het Kaizen Tournament, dat op 30 en 31 mei en 1 juni 2020 zou… Meer >
 
Beste judoka's, ouder(s)/verzorger(s) van JC Hercules,   In verband met het beperken van de verspreiding van het… Meer >
 
 
Beste judoka's ouder(s)/verzorger(s) van JC Hercules, I.v.m. het risico op overdragen van het Corona virus willen wij deelname… Meer >
 
 
22-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
15-02-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven