Nieuws

Danique Janssen wint brons op Nederlands kampioenschap -21 jaar - Judobroers Vandijck beide Belgisch kampioen

15 februari 2016
www.jchercules.nl
Afgelopen weekend was het druk voor de Hercules ploeg in de Euregio… In Nijmegen werd gestreden voor de Nederlandse kampioenschappen -21 jaar, hier wist Danique Janssen uit Grevenbicht het brons mee naar Limburg te nemen in de klasse -52 kg! Het werd een turbulente dag voor de 16 jarige Danique en haar coach….

De eerste wedstrijd werd door een zeer discutabel strafje verloren, en vervolgens  herstelde ze zich weer en volgde 2 winstpartijen, ondanks dat ze won deelde op deze mat de arbiters vaak straffen uit die niemand zag aankomen (???). In de 3e partij stond het na de reguliere speeltijd gelijk en volgde de goldenscore… na 1.30 min werd een straf verkeerd om gegeven en moest Danique als verliezer van de mat af, maar de maat was vol, coach Graat Weber ging verhaal halen en jawel hoor op de video was deze arbitrale dwaling duidelijk. Vervolgens gebeurde een positief unicum in het Nederlandse judo, de arbiters gaven hun fout ruiterlijk toe en erkende dat de verkeerde winnaar van de mat af was gegaan. De judoka’s moesten terug de mat op en de Goldenscore moest over!! Danique wint deze, en mocht vervolgens voor brons vechten, die wedstrijd besliste ze binnen 30 seconden met een armklem.

Verder voor het eerst in 8 jaar minder als 3 prijzen op dit NK voor de club uit Pey, een beetje pech omdat erop de Limburgse sommige i.v.m. ziekte er niet waren, maar ook tegenslag op het toernooi. Jordy Tummers -90 kg was goed op weg maar moest na 2 winstpartijen stoppen wegens acute knieblessure en moet komende maandag al geopereerd worden. Bjorn Maes -66 kg moet na 1 mooie winst partij opgeven wegens een verdraaide arm….
Ook is de ploeg nog erg jong en zijn er veel lichtpuntjes, het aankomend talent Ivo Verhorstert (15 jaar) verliest ongelukkig (mede door vreemde arbitrage) zijn partij om het brons, Bastiaan Reynen en Job Hanssen die beide ook nog -18 jaar zijn, komen bij de -21 fysiek nog wat te kort maar laten met goed technisch judo mooie punten zien in diverse winstpartijen. Om dit goed door te ontwikkelen is maar 1 recept….. keihard en goed trainen!!

Euregio, gebroeders Vandijck kampioen van België

Onze club trekt ook judoka’s uit zowel België als Duitsland aan en ook hier zijn nationale kampioenschappen. De Belgische Hercules broers Vandijck wisten beide kampioen in hun land te worden, Pieter -18 jaar -81 kg en Wouter -21 jaar -100 kg. Ze wisten beide alle partijen voortijdig te beslissen. De Nederlandse familie Martin woont in Smeermaas en deden ook mee aan het Belgisch kampioenschap, Mauro won zilver -50 kg , broertje Youri brons in de -42.

Op de West-Duitse kampioenschappen -18 jaar was er brons voor de Hercules leden Vanessa Mackert -57kg en Angelo Krikken -81 kg. Onze Duitse trainingsmaatjes, Danel Graf, Leon Frackman en Jonas Putz wonnen goud, Jule Elsdorf en Silas Dell beide zilver!

Lees ook het krantenartikel van maandag 15-02-2016
 

 
Een belangrijk nieuwtje voor alle ouders en judoka's van Judoclub Hercules! Met het oog op de nieuwe dojo en met nog enkele weken… Meer >
 
www.jchercules.nl
Op het Europees judokampioenschap -21 jaar in Vantaa, Finland wist de 18 jarige Hercules judoka Ivo Verhorstert uit Venlo zich tot de… Meer >
 
www.jchercules.nl
Vrijdag 28- juni wist de 17 jarige Trevianum student Mo van Dun uit Heerlen op de Europese Judokampioenschappen -18 jaar een 3e plek te… Meer >
 
www.jchercules.nl
Zaterdag 15-6 werden in de Jan Massinkhal te Nijmegen de Nederlandse judokampioenschappen Teams -12 en -15 jaar gehouden. In het… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
15-02-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven