Nieuws

Judoka Ivo Verhorstert wint Brons op Europacup in Italië - Pieter van Dijck en Sarah Wolff 5e

20 februari 2016
www.jchercules.nl
In het Italiaanse Follonica werd op 20 en 21 februari de Europacup -18 jaar gehouden, de Nederlandse Judobond had naar aanleiding van diverse selectie toernooien 2 Limburgse judoka’s geselecteerd, Ivo Verhorstert -55 kg en Sarah Wolff -63 kg. Deze Europacups hebben als doel om zich te kwalificeren voor het Europeeskampioenschap in Finland later dit jaar. Beide judoka’s waren de verst gekomen Nederlander in hun klasse en hebben dus een goede stap gezet richting dit eind toernooi.
 

Hercules judoka Ivo Verhorstert uit Venlo wist na een vrijlot met goed en gevarieerd judo 3 wedstrijden te winnen en tot de halve finale door te dringen, hier werd hij verslagen door de latere kampioen Aramu uit Italië. Hercules coach Graat Weber wist hem weer op te peppen zodat hij de strijd om het brons in een harde wedstijd won ten koste van de Fransman Goueffon.
 
Sarah Wolff die regelmatig bij Hercules meetraint, en wordt begeleidt door vroegere Hercules trainster, nu in dienst van de judobond JTS trainster Angelique van Wegberg, verspeelde in de halve finale helaas haar voorsprong, in de partij om brons werd ze verrast met een lage schouderworp waardoor ze net naast een podiumplaats grijpt.
 
De Belgische Hercules judoka Pieter Vandijck -81 kg opende het toernooi sterk door o.a. een winstpartij tegen de nummer 3 van de wereld Miletic uit Bosnië, vervolgens wordt hij mede door de chauvinistische Arbiters uit zijn ritme gehaald en beland na 4x winst en 2x verlies net als Sarah op de 5e plaats.
 
De volgende Europa cups staan nog op het programma, april in Teplice Tsjechië, in mei Berlijn Duitsland en ook in mei Bielsko Biala in Polen. Deze toernooien zal dit 3-tal bezoeken om zich te meten met de Europese judo top en zich te kwalificeren voor het EK.
Voor de overige -18 judoka’s van JC Hercules zijn nog 2 meetmomenten om zich voor deze Europacups te kwalificeren, Antwerpen 27-2 en Bremen/Erfurt 19-3.
 

 
www.jchercules.nl
Vanaf vandaag, woensdag 1 juli, mogen we weer gaan trainen! Het afmelden via clubassistent werkt ook weer zoals voorheen.   Meer >
 
www.jchercules.nl
De seniorengroep (techniek/kata) van de dinsdagavond 20:00 - 21:30 is begonnen de conditie weer een beetje op peil te brengen. Helaas… Meer >
 
Geachte judoka’s en ouders van judoka’s,   Half maart zijn de JC Hercules trainingen gestopt i.v.m. de door de JBN… Meer >
 
www.jchercules.nl
Vanwege de Corona-crisis is de Kaizen Toernooi-commissie genoodzaakt het Kaizen Tournament, dat op 30 en 31 mei en 1 juni 2020 zou… Meer >
 
 
 
 
22-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
15-02-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven