Nieuws

3x Goud voor JC Hercules judoka’s op Antwerp Open - 6 judoka’s mogen Europa in

27 februari 2016
www.jchercules.nl
Op zaterdag 27 februari werd onder barre koude omstandigheden in een nagenoeg onverwarmde evenementen hal de Antwerp Open gehouden, dit toernooi is een meetmoment voor de judobond Nederland om judoka’s te selecteren voor deelname aan diverse Europacups in de leeftijdsklasse -18 jaar. De Hercules ploeg hield de focus er goed op, voor 4 judoka’s moest er nog even een prijs gepakt worden om de selectie zeker te maken, een spannende dag dus, maar het is gelukt!! Met 3x goud, 2x zilver en 2x brons was de Limburgse inbreng nadrukkelijk aanwezig.
 

Danique Janssen wist in de klasse -52 kg het eerste goud te pakken (en kon zich opmaken voor een lange koude dag wachten). In de 5 potten liet ze zien dat ze technisch en mentaal weer een paar stappen heeft gemaakt, ze wordt steeds een completer judoka.
 
Mauro Martin was met 5 winst partijen weer zoals vanouds op dreef in de klasse -50 kg, de spannendste wedstrijd was de halve finale, daar in werd niet gescoord maar Mauro viel meer aan en controleerde de partij. In de finale was hij oppermachtig en scoorde hij met 2 beenworpen binnen 1 minuut 2x wazari.
 
Toen de loting van Job Hanssen -60 kg werd gepresenteerd was het even slikken, op de weg naar het podium zouden 4 tegenstanders zitten waar hij de laatste keer van verloren had….maar vandaag was zijn dag hij maakte geen foutjes en na 6x winst mocht ook hij op het hoogste podium plaats nemen en haalde zo zijn kwalificatie binnen.
 
Angelo Krikke moest ook nog een prijsje pakken om bij de nationale selectie te komen, met (spannend) resultaat judo wist hij het waar te maken en hij pakte een bronzen medaille.
 
Ivo Verhorstert was al zeker van zijn nationale selectie en won brons op de Europacup in Italië vorige week. Toch besloot hij om hier ook mee te doen (waarom niet?). Ook hier pakte hij een bronzen medaille, hij is nu de enige Nederlandse judoka (over alle gewichten) die op alle meetmomenten een podiumplaats heeft gehaald!
 
De Hercules selectie voor de Europa cups wordt aangevuld met Belgisch kampioen Pieter Vandijck die niet in Antwerpen was, maar zich via zijn land ook gekwalificeerd heeft.
 
Veder waren er nog 2 zilveren medailles voor Bono Kersten -42 (geen EK gewicht) en Ilona Savelkoul bij de senioren -78 kg.
 
Volgende week staat het Limburgs Kampioenschap -18 jaar op het programma in Roermond hier kunnen startplaatsen verdiend worden voor het Nederlands kampioenschap op 9 april. Naast de prijswinnaars in Antwerpen zullen nog een 20-tal Hercules judoka’s hier voor strijden.
 

 
www.jchercules.nl
Op het Europees judokampioenschap -21 jaar in Vantaa, Finland wist de 18 jarige Hercules judoka Ivo Verhorstert uit Venlo zich tot de… Meer >
 
www.jchercules.nl
Vrijdag 28- juni wist de 17 jarige Trevianum student Mo van Dun uit Heerlen op de Europese Judokampioenschappen -18 jaar een 3e plek te… Meer >
 
www.jchercules.nl
Zaterdag 15-6 werden in de Jan Massinkhal te Nijmegen de Nederlandse judokampioenschappen Teams -12 en -15 jaar gehouden. In het… Meer >
 
www.jchercules.nl
Zondag 16 juni 2019 was in de Jo Gerrishal in Roermond weer de kans om een hogere dangraad te behalen. JC Hercules had 3 deelnemers. En… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
15-02-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven