Nieuws

Carmen Lipsch wint zilver op Nederlands judokampioenschap

12 maart 2016
www.jchercules.nl
In de grote Omni sporthalte Apeldoorn werd zaterdag 12-3 het Nederlands judokampioenschap -15 jaar georganiseerd, een mooie hal, alleen jammer voor het publiek dat ze erg ver weg zaten van het wedstrijd toneel… Er werd fel gestreden op 8 matten en Carmen Lipsch wist met mooie overwinningen met onder andere haar “snelle” schouderworp en soepel judo de finale te halen.
 

Carmen komt uit een echte judo familie, pa Sheldon heeft de zwarte band, en haar opa Ben Lipsch was een bekende judoleraar,en schrijver van judoboeken, die vanuit het Limburgse Voerendaal in vele clubs in Zuid Limburg les gaf. JC Hercules is blij met de kans om de kleindochter van Ben in de club te hebben, ze heeft het laatste anderhalf jaar veel vooruitgang geboekt en traint altijd goed, maar op de Dutch Open ging het fout in januari, ze werd ze daar 3e maar blesseerde zich aan haar heup, waardoor haar trainingen niet meer zo intensief kon doorzetten. Mede hierdoor kwam ze in de finale te kort, na afloop moest de goedlachse Carmen dan ook even een traantje laten,….. Even later was ze weer  gretig vooruit aan het kijken, en aan het plannen hoe de rest van het judoseizoen  ingevuld gaat worden!!
 
Kim Ihrlich draaide een goed toernooi in de klasse -44 kg, maar kwam in de halve finale in een verwurging terecht. In de strijd om het brons maakte ze een pakking fout en moest de sterke Kim genoegen nemen met de 5e plaats.
 
Positief was het judo van Rosan Pamukchiev, die van de later kampioen na een voorsprong met slechts 1 shido verschil verloor, helaas strandde hij op een 7e plaats, net als Renske Leppers, die in de eerste partij een foutje maakte en ondanks beter judo in een houdgreep kwam, vervolgens 3 x mooi en goed won, er toen weerwat te makkelijk over dacht… en weer in houdgreep kwam!! (beetje wisselvallige dame).
 
Alle van harte gefeliciteerd en ga zo door!!
Volgende week staan de selectie toernooien -18 jaar op het programma in Bremen en Bad Blankenburg
 

 
www.jchercules.nl
Aangepast programma Vastelaovend Meer >
 

Interne competitie

03 februari 2020
Interne Competitie Limburg heeft nog 10 plekken vrij! Meer >
 
www.jchercules.nl

Judo Etiquette

22 januari 2020
Met het oog op het examen willen we iedereen graag nog eens alert maken op de etiquette die horen bij judo. Meer >
 
www.jchercules.nl
Op woensdag 11 december vond de trekking van de Grote Clubactie 2019 plaats onder toeziend oog van notaris mr. M.E.F. Ploum. De… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
15-02-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven