Nieuws

JC Hercules haalt Nederlandse titel naar Limburg - sinds 44 jaar weer Limburgse club landskampioen

11 juni 2019 door Jan Bogie
www.jchercules.nl

Het Nederlands kampioenschap teams senioren werd dit jaar gehouden in Limburg en wel op zaterdag avond tijdens het Kaizen toernooi. Behalve dat data bezet waren, was JC Hercules toch van de partij. De bedoeling van de organisatie was dat er vooral een goede sfeer moest hangen!


Met het Pinksterweekend staat het Kaizen toernooi in binnen en buitenland bekend om de goede organisatie en uitstekende sfeer. Daarnaast is de club uit Pey vooral in team evenementen vaak juist sterk aanwezig met een enthousiaste aanhang. Dit laatste was natuurlijk ook een belangrijke factor, we wilden wel eens het thuisvoordeel volledig uitbuiten. En zo gebeurde het dat afgelopen zaterdag avond 600 mensen publiek, in een zinderende sporthal de Bandert een historische gebeurtenis voor het Limburgse judo hebben meegemaakt. Een vreselijk spannend wedstrijdverloop gevolgd door een geweldige ontlading.

 

Tijdens de 1e partij mochten we het opnemen tegen Kenamju 1 (deze club heeft de laatste 25 jaar ca. 23 x de titel gewonnen). Na een tussenstand van 3-3 moest Sem van Dun opnieuw vechten. Ditmaal verloor ze helaas van haar tegenstander en ging de winst naar Kenamju.

 

Onze 2e tegenstander was Judo Ryu Maasduinen. Deze ronde wisten we met 6-0 te winnen.

 

In halve finale werd gevochten tegen Veendam/Mattenkloppers. Ook dit werd een spannende strijd en eindigde met 3-3. Mistral Janssen mocht nog een keer vechten en won zijn partij. Winst voor Hercules!

Hercules in de finale tegen Kenamju. Onze lichtgewichten Danique Janssen en Ivo Verhorstert deden wat ze moesten doen en wonnen beide hun partijen. Daarna mocht Sem van Dun voor de 3e keer tegen dezelfde tegenstander. Helaas verloor ze deze. Arno Savelkoul leek zijn partij op shido's gewonnen te hebben maar deze laatste shido werd weggewuifd. Arno wist de spanning hoog op te voeren in de zaal en had het hele publiek mee. Hij wist de partij met 2 mooie wazari's te winnen. Daarna was zijn zusje Ilona Savelkoul aan zet. Ze had al 3 flinke partijen gevochten en moest deze ronde helaas aan Kenamju geven. Wouter Vandyck was als laatste aan zet. De spanning was te voelen in de hele zaal. Wouter realiseerde zich dat het in de laatste 10 seconden alles of niks was en ging er helemaal voor. Helaas verloor hij van de Nederlands Kampioen +100.

 

Dit betekende dat er opnieuw geloot en gevochten moest worden. De -70 moest opnieuw. Sem van Dun moest voor de 4e keer tegen dezelfde tegenstander. De druk op haar schouders was enorm hoog want dit zou de beslissende partij zijn. Sem werd gegooid en viel op haar billen. Tijdens haar val knalde ze met haar neus op de grond (gebroken…). Sem had geen tijd voor pijntjes en wist meteen door te gaan naar een armklem en won de partij met Ippon!

 

HERCULES IS NEDERLANDS KAMPIOEN!!

 

Sinds 1975 zijn wij het 1e Limburgse team dat zichzelf Nederlands Kampioen mag noemen!

Het team bestond uit allemaal Herculessers!!

Danique Janssen -57; Bo Goedhart -57; Job Hanssen -73; Ivo Verhorstert -73; Sem Van Dun -70; Graatje Weber -90; Arno Savelkoul -90; Ilona Savelkoul +70; Wouter Vandijck +90 en Mistral Janssen  +90.

 

Langs deze weg willen we de organisatie en het publiek danken voor de prachtige Ambiance !!

 
www.jchercules.nl
Vanwege de Corona-crisis is de Kaizen Toernooi-commissie genoodzaakt het Kaizen Tournament, dat op 30 en 31 mei en 1 juni 2020 zou… Meer >
 
Beste judoka's, ouder(s)/verzorger(s) van JC Hercules,   In verband met het beperken van de verspreiding van het… Meer >
 
 
Beste judoka's ouder(s)/verzorger(s) van JC Hercules, I.v.m. het risico op overdragen van het Corona virus willen wij deelname… Meer >
 
 
22-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
15-02-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven