Nieuws

Mo van Dun wint Brons op Europese Judokampioenschappen

01 juli 2019 door Jan Bogie
www.jchercules.nl

Vrijdag 28- juni wist de 17 jarige Trevianum student Mo van Dun uit Heerlen op de Europese Judokampioenschappen -18 jaar een 3e plek te veroveren. Zijn klasse de -66 kg had de meeste deelnemers van het Toernooi.


In de Poolse hoofdstad Warschau won de Hercules judoka de bronzen plak na winst op Daniel Szegedi uit Hongarije. De 17-jarige Van Dun betrad afgelopen vrijdag in totaal zes keer de tatami. Na de winstpartij op de Israëliër Ram Rahmani bleek de Rus Saikhan Shabikhanov te sterk. Via de herkansing wist de Limburger zich sterk terug te vechten. Achtereenvolgens werden de Montenegrijn Jahja Nurkovic, de Est Randel Paastel en Martin Rzazade uit Azerbedzjan op ippon verslagen wat hem een bronzen medaille opleverde.

 

Om aan het EK deel te nemen was een lange weg, de regerend Nederlands kampioen moest eerst naar nationale meetmomenten, vervolgens internationale, in Follonica, Bremen, Berlijn, Teplice en Coimbra. Met dit resultaat hopen we dat hij (als eerste Nederlandse jongen) zich geplaatst heeft voor de Wereldkampioenschappen in Kazachstan in September.

 

Vorig jaar was locatie Echt ook al leverancier van de enige Nederlandse podiumplek bij de Heren met Mark van Dijk uit Egchel die toen zilver pakte en op de Youth Olympic Games in Beunos Aires ook brons won.


 
www.jchercules.nl
Aangepast programma Vastelaovend Meer >
 

Interne competitie

03 februari 2020
Interne Competitie Limburg heeft nog 10 plekken vrij! Meer >
 
www.jchercules.nl

Judo Etiquette

22 januari 2020
Met het oog op het examen willen we iedereen graag nog eens alert maken op de etiquette die horen bij judo. Meer >
 
www.jchercules.nl
Op woensdag 11 december vond de trekking van de Grote Clubactie 2019 plaats onder toeziend oog van notaris mr. M.E.F. Ploum. De… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
15-02-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven