Nieuws

JC Hercules wint Deventer Team Cup - 2x goud en 3 zilver

29 november 2019 door Jan Bogie
www.jchercules.nl

Het was “team wedstrijden weekend” voor de club uit Pey, er gingen maar liefst 6 teams naar Deventer voor een Teamtoernooi in diverse leeftijdsklassen. Daarnaast waren ook wat Hercules judoka’s in het buitenland in diverse teams te vinden. In België was het de bevriende club Meeuwen-Gruitrode die een beroep deed op diverse Hercules judoka’s en niet zonder succes. In de Belgische competitie pakte de heren goud en de dames zilver in hun klasse. Ivo Verhorstert werd met een team 2e op de Portugese kampioenschappen, hij won zelf alle wedstrijden!


Terug naar Nederland, om 8.15 uur begon de weging in de morgen en even na 9.00 uur begon het toernooi op 6 matten. De heren -15 verloren de eerste ronde van Bushi Arnhem, de rest werd gewonnen en werden dus 2e van de poule. In de afval race werd ook alles gewonnen, dus finale versus,…… Bushi Arnhem…. Een wissel en peptalk zorgde dat ze er nu wel scherp opstonden en ze pakten de winst !!

 

De meiden -18 jaar waren niet in hun strekte opstelling maar wel compleet en wisten na 4 wedstrijden en zwaarbevochten 2e plaats te bereiken.. Er had met een beetje mazzel misschien meer ingezeten.

 

Meisjes -12 verweerden zich kranig maar waren helaas nog te licht en te jong, hun tijd komt nog zeker weten, maar nu nog geen prijs .

 

In de middag alleen heren teams, door buitenlandse verplichtingen, de judotrainerscursus, en een paar zieken was geen enkel team compleet. Iedere wedstrijd stonden ze met 1-0 dus achter, soms moest een jongere judoka bij andere oudere teams bijspringen om er toch wat van te maken, voor sommige waren 6-10 wedstrijden die middag geen uitzondering…. Maar samen zijn we sterk.

 

De boys -12 gingen na 4 gewonnen wedstrijden vol gas de finale in, die werd heel spannend, maar ondanks dat ze die dag goed judo lieten zien, ging die nipt verloren niet door judokwaliteit maar uiteindelijk door te weinig kilo’s. Ze kwamen door het doorschuiven en 1 man minder gewoon wat kracht te kort.

 

De heren -18 misten ook 1 persoon (Mo was in Japan op trainingsstage) en er was een ziekmelding die dag. Dat was een uitdaging. Even schuiven en creatief zijn met de -15 judoka’s en na 5 potten werd een verdienstelijke 2e plaats in ontvangst genomen.

 

De Senioren zelfde verhaal, ziekmelding, buitenlandse verplichtingen, cursus, etc. maar toch was Hercules aanwezig. We hadden als regerend Nederlands teamkampioen een reputatie te hoog te houden… De thriller was verglijkbaar als bij de -15 jongens. In de voorronden werd nipt verloren van onze judovrienden van Oudgeleen, maar in de finale werden de cijfers omgedraaid en ging de eerste prijs toch naar ons…

 

Het was in middels 18.00 uur en het was een lange spannende judo dag, alle ouders en supporters bedankt voor de steun en het aan moedigen.

 

Komende week staat op zaterdag 30-11 de clubkampioenschappen op de agenda, de laatste editie op onze oude vertrouwde locatie….. start om 16.00 uur entree is vrij kantine is geopend en iedereen is welkom !


 
www.jchercules.nl
Vanwege de Corona-crisis is de Kaizen Toernooi-commissie genoodzaakt het Kaizen Tournament, dat op 30 en 31 mei en 1 juni 2020 zou… Meer >
 
Beste judoka's, ouder(s)/verzorger(s) van JC Hercules,   In verband met het beperken van de verspreiding van het… Meer >
 
 
Beste judoka's ouder(s)/verzorger(s) van JC Hercules, I.v.m. het risico op overdragen van het Corona virus willen wij deelname… Meer >
 
 
22-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
15-02-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven